Opleidingen bieden over de inzet van corporate video vormt één van de drie pijlers van de Academie van de Bedrijfsfilm. Sinds mei 2011 organiseert de Academie vormingen rond de creatie, productie en verspreiding van bedrijfsfilms.

Op 30 mei 2013 organiseerde de Academie de Corporate Video Experience Day met onder andere een congres waarop de resultaten van een driejarig onderzoek rond corporate video werden meegedeeld.  Producenten, communicatieprofessionals en marketeers kregen inhoudelijke input over de inzet van corporate video. Daarnaast bood het Congres de deelnemers de mogelijkheid om in contact te treden met partners voor de aanmaak van een corporate video. Dit werd allemaal concreet in de volgende sessies:

Het Congres van de Bedrijfsfilm maakte deel uit van de Corporate Video Experience Day.

De Artesis Plantijn Hogeschool organiseert op uw vraag een unieke opleiding “Camera & Montage”. Gedurende zes wekelijkse workshops van vijf uur leren de deelnemers zelfstandig een video maken, die zowel technisch, beeldend als inhoudelijk goed in elkaar steekt. Aan de hand van theorie, praktische voorbeelden en vooral veel praktijkoefeningen leren de deelnemers de basisknepen van het vak. De cursus bevat lessen Beeldtaal, Scenario, Cameratechnieken en Montage. Cursisten moeten niet in het bezit zijn van cameramateriaal of enige voorkennis. Motivatie en een creatieve geest zijn meer dan voldoende!

Klik hier voor het programma.

Hieronder vindt u videoverslagen van onze eerste opleidingssessie van mei 2011:
2011 - Sessie 1: Creativiteit
2011 - Sessie 2: Productie
2011 - Sessie 3: Distributie